Populiariausi automobilių skelbimai Vokietijoje

Rasti tinkamą ir tvarkingą automobilį Lietuvoje gali užtrukti nemažai laiko, o ir kainos atžvilgiu skirtumas nėra didelis, palyginus su automobilių skelbimais Vokietijoje ir kitais užsienio rinkoje esančiais automobiliais. Taigi, gal verta būtų paieškoti automobilio kitose Europos šalyse? Šiame straipsnyje pateiksime informacijos kurie yra populiariausi automobilių skelbimai Vokietijoje, ir ne tik.


Kodėl verta ieškoti automobilio užsienio portaluose?

Pasiturinčiose Europos šalyse keliai yra žymiai kokybiškesni, todėl ir automobilio detalių dėvėjimasis yra lėtesnis, ypač pakabos, palyginus su automobilių, važinėjančių prastais keliais.

Naudoto automobilio būklė labai priklauso nuo buvusių šeimininkų, tačiau istorija ir importuojamų automobilių statistika rodo, kad patikimiausia yra rinktis vokišką automobilį. Daugelis vokiečių laiku atlieka techninį automobilio aptarnavimą ir susidėvėjusias detales keičia naujomis bei originaliomis.

Dažnai pasitaiko, kad galima rasti serviso knygelę su atliktais serviso aptarnavimo darbais – tai yra didelis privalumas ir papildomas įrodymas, kad automobilis buvo prižiūrimas.

Kokie yra trūkumai perkant automobilį iš Vokietijos?

Perkant automobilį iš Vokietijos, dažnai kainos būna didesnės, palyginus su Lietuvoje parduodamų automobilių, tačiau, nusipirkus tvarkingą automobilį, didesnę kainą sunku būtų pavadinti trūkumu, žvelgiant į ateities perspektyvą.

Kitas aktualus dalykas – nėra galimybės automobilį apžiūrėti pačiam, nebent nutariate pats keliauti į vietą, tačiau tokiu atveju patariama turėti keletą nusižiūrėtų variantų.

Taip pat koją gali pakišti ir kalbos barjeras, gali tekti pasiieškoti užsienio kalbą mokančio žmogaus.

Automobilių skelbimai Vokietijoje – į ką atkreipti dėmesį?

Vokiškų automobilių skelbimų tinklalapiuose dažniausiai būna du pardavėjų tipai: privatūs asmenys ir oficialūs automobilių pardavėjai, turintis savo aikšteles arba centrus. Oficialūs pardavėjai dažniausiai nurodo savo įmonės pavadinimą, adresą bei kitą susijusią informaciją. Perkant automobilį iš privataus asmens reikėtų atsižvelgti į skelbimo nuotraukas ir jų kokybę bei automobilio kainą, kuri gali būti apgaulinga.

Kai kuriais atvejais gali būti paprašyta pervesti rankpinigius norint automobilį rezervuoti, tačiau to daryti nepatartina prieš tai gerai neįsitikinus, kas iš tiesų slepiasi už šio skelbimo.

Atkreipkite dėmesį, ar yra galiojanti techninė apžiūra Vokietijoje, ar yra serviso knyga ir kada buvo atliktas paskutinis aptarnavimas. Tai leis patikimiau užtikrinti, kad automobilis, kurį ketinate pirkti, yra geros būklės.

Žemiau pateikti ir trumpai aptarti pagrindiniai automobilių skelbimai Vokietijoje.

mobile.de – vienas iš populiariausių automobilių skelbimų portalų Vokietijoje. Čia rasite labai didelį automobilių pasirinkimą pagal norimus kriterijus, kurių yra tikrai daug. Taip pat galite pasikeisti tinklalapio kalbą į Jums suprantamesnę.

autoscout24.de – dar vienas iš populiariausių automobilių skelbimų portalų, kuriame yra didelis vokiškų automobilių pasirinkimas, ir ne tik.

autouncle.de – didžiausias šio tinklalapio privalumas tai, kad jame pateikiami skirtingi automobilių skelbimai Vokietijoje vienoje vietoje, be to, išsamus ir patogus tinklalapio išdėstymas.

www.ebay-kleinanzeigen.de – dar viena dėmesio verta svetainė, kurioje dažnai pasitaiko klasikinių, retų automobilių, kurių niekur kitur galite ir nerasti.

Taip pat rekomenduojame ir www.ooyyo.com

Keleto vokiškų terminų vertimas:

Erstzulassung – automobilio gamybos metai
Leistung – galia
Kraftstoffart – kuras
Getriebe – pavarų dėžė (Schaltgetriebe – mechaninė, Automatik – automatinė)
Außenfarbe – kėbulo spalva
Innenausstattung – interjero komplektacija
Anhängerkupplung – priekabos kablys
Beschädigte Fahrzeuge – automobiliai su defektais
Anzahl der Fahrzeughalter – savininkų skaičius
Scheckheftgepflegt – serviso istorija
Unfallfrei – automobilis neturėjęs eismo įvykių
Festpreis – galutinė kaina

Kaip matote, automobilių skelbimai-portalai Vokietijoje gali pasiūlyti įvairiausių modelių ir pasirinkimas čia yra labai didelis. Nepamirškite, kad suradę automobilį turėsite apmokėti ir transportavimo išlaidas, kurios būna įvairios ir priklauso nuo atstumo bei automobili gabenančio asmens ar įmonės. Tačiau taip pat nepamirškite, kad visada galima, o gal net ir būtina, derėtis su pardavėju dėl mažesnės automobilio kainos. Taip sutaupysite bent parvežimo mokestį, o gal net ir ženkliai daugiau.

Nupirkti ir parsivežti automobilį nėra sudėtingas procesas, tačiau trokštamo automobilio paieška ir parvežimo planavimas iš užsienio valstybės gali užtrukti, todėl derėtų neskubėti ir pabūti kantriems.